Termelési feltételek


Az édes krumplit ott lehet termeszteni, ahol hosszú fagy nélküli magas homérsékletek vannak. A legjobb fajtának 100-125 napos fagy nélkuli időszakra van szüksége , átlagos napi 25°C kal. Hetente 2,5 cm vízre van szüksége eggyenletesen beosztva az egész vegetációs időszak alatt, így hozza a legmagasabb termést. A termesztési feltételek betartása főleg az első hat hét folymán fontos  hogy a gyökér helyesen helyeszkedjen és  fejlődjön. Ha az oxigén a talajban alacsony értéku a sok víz miatt /el van árasztva vízzel/ vagy azért mert száraz/  földkérges/ a gyökerek nem tudnak helyeszkedni, a terméshozam  csökken.
Az édes krumpli magas hozamú, könnyen termelhető, kevés a kártevője,jól viseli a szárazságot, és a jó termés kitart egész télen. Az indák növekedése gyors, és ez a bőséges inda jelenti az őszi kiváló termést. Az egész levél fotoszintézis  táplálja a gyökereket (gumókat).
A rövid szezonú fajták lehetővé teszik az édes krumpli  termesztését északabra is. 

Személyesen merem állítani, hogy Magyarország területén a hegyes vidéken kívül mindenütt lehet a batátát termeszteni.
Magasabb tenger szintnél a batáta termesztése kétes, de nem kizárt. A fóliásátorban  és üvegházban biztos jól fog fejlődni. A batátát mint dekoratív szobanövényt is lehet termeszteni, szép díszes levelei miatt.